Carl-Johan Sonesson (M), regionråd och sjukvårdspolitiker i Skåne. Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
Carl-Johan Sonesson (M). Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio.
Skåne

Regionråd (M): Hela ledningen har ansvar

"En ny partiledare bör själv få forma sitt eget lag"
0:38 min

Om Anna Kinberg Batra avgår måste hela partistyrelsen ställa sina platser till förfogande - det anser Carl Johan Sonesson, moderat regionråd i Region Skåne.

Kravet framför han i ett pressmeddelande som Carl-Johan Sonesson skrivit tillsammans med partikamraten och oppositionsrådet i Malmö Torbjörn Tegnhammar.

Trots att Sonesson stöttat Anna Kinberg Batra tidigare känner han nu att hon inte kan sitta kvar som partiledare.

– Det är omöjligt för henne att klara av att leda oss om det är så många som är emot henne. Tänk dig själv - om man väljer en ny partiledare och så är det samma människor runt omkring den nye. Det är ju inte schysst.

– En ny partiledare bör själv få forma sitt nya egna lag, framhåller Carl-Johan Sonesson.

Och det är inte Anna Kinberg Batra som är ensam ansvarig för den moderata politiken, säger han.

– Det är inte bara en person i en partiledning som utformar och kommunicerar vår politik, utan vi har många vice partiledare och ledamöter i partistyrelsen. Alla måste bära sin del av skulden nu.

I pressmeddelandet framhåller Sonesson och Tegnhammar också att den moderata politiken nu lider brist på tydlig riktning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".