Sveriges Peder Fredricson på hästen All In under laghoppningens första runda vid EM i ridsport i Ullevi. Foto: Pontus Lundahl/TT
Peder Fredricson på hästen All In. Foto: Pontus Lundahl/TT
Hästsport

Fredricson fick stående ovationer

REFERAT: Peder Fredricson ger Sverige guldläge
4:06 min

Peder Fredricson och Malin Batyard-Johnsson red båda felfritt i torsdagens hoppning i EM. Därmed leder Fredricson den individuella tävlingen, och Sverige lagtävlingen.

– Det har gått väldigt bra, säger Fredricson.

Peder Fredricson, på hästen All In, avslutade den svenska dagen med att rida felfritt. Det enda de rev ner var en stående ovation från en jublande glad publik på Nya Ullevi. 

– Så bra de är! Så säkert! De var aldrig illa ute, det är bara så perfekt allting, det kunde inte vara mer perfekt, sa Radiosportens expert Maria Gretzer. 

Fredricsons insats gör att han är i fortsatt ledning i den individuella tävlingen, dessutom tog det Sverige upp som etta inför lagtävlingens avslut imorgon. Guldchansen lever alltså på alla fronter.

- Vi har mycket att hålla kvar vid, men så här långt har det gått väldigt bra, säger Fredricson till Radiosporten.

Dt var muntra miner hos flera svenskar.

– Helt fantastiskt! utbrast Baryard-Johnsson efter sin felfria runda.

Malin Baryard-Johnsson och hästen Cue Channa gjorde sitt för att ge Sverige en medaljchans i laghoppningen. Hon satte en nolla i protokollet som kommer bli viktig för det svenska laget.

– Cue Channa var nästan lite för taggad, men det enda hon vill är att klara alla hinder. Det var lite med andan i halsgropen som vi red runt men då gällde det att sitta still så mycket som möjligt, säger Baryard-Johnsson till Radiosporten.

För Douglas Lindelöw började det mycket bra, men efter att ha klarat 16 hinder, på god väg mot en bra tid, så rev han det allra sista.

– Det ser ut som att han inte kommer i balans till det sista hindret, säger Radiosportens expert Maria Gretzer. 

Lindelöw var själv hyfsat nöjd.

– Det kändes bra och resultatet blev... nästan helt bra. Jag tycker att hindret lika gärna kunde ha legat kvar där på det sista hoppet, sa Lindelöw till Radiosporten. 

Henrik von Eckermann red mycket fokuserat och hade bara ett fel, med minsta marginal hamnade han på fel sida tidsgränsen och fick ett tidsstraff.

Lagen tar med sig poäng till finalen och inför den sista dagen behöver man vara topp 5 för att ha medaljchans. 17 lag tävlar när allt avgörs imorgon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".