Sveriges Radios VD Cilla Benkö
Sveriges Radios VD Cilla Benkö Foto: Ebba Granath/SR
Skåne

Sveriges Radios VD Cilla Benkö: Vi ska ännu närmare våra lyssnare

Hör Cilla Benkö om radions framtid.
3:39 min

Som enda radiobolag i världen testar Sveriges Radio ny teknik, och radiosändningar är snart möjliga att genomföra från vilken plats som helst.

Cilla Benkö ser den digitala utvecklingen som en chans att lyckas ännu bättre med uppdraget att belysa folks vardag på mindre orter. I ett klimat med sämre förutsättningar för en del mediaaktörer, hoppas Cilla Benkö på stora möjligheter i den digitala utvecklingen. Ny teknik gör det möjligt att flytta ut sändningarna var som helst och därmed inte vara så låsta till radiohuset.

– Bara fantasin kan sätta gränser, och såklart våra pengar, vi måste ju ha reportrar som kan göra jobbet. Men ska vi vara relevanta i en digital värld, måste radion hänga med, säger Cilla Benkö.  

Hon poängterar att som tur är handlar det just nu om att hantera två världar, den digitala men också det traditionella lyssnandet.

– Vi har fortfarande en väldigt stor publik som hör oss i vanlig FM-radio, och det är klart att vi fortsättningsvis ska finnas även där med relevant innehåll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".