bild maraton
Det var fint väder under gårdagens maraton i Helsingborg. Längst fram ses loppets vinnare, Klas Johansson, tätt följt av silvermedaljören Henrik Orre. Sist i trion ses Love Brovik som kom på 18:e plats. Foto: Felix Alnervik
Skåne

På språng mot Hongkong

Henrik Orre: Man vänjer kroppen successivt genom hård och tuff träning
1:32 min

Två timmar, trettiosex minuter och fyra sekunder. Så snabbt gick det när den skånska silvermedaljören Henrik Orre sprang på under gårdagens maratonlopp i Helsingborg.

2015 blev han bäste svensk i New York maraton. I går knep han skånskt silver. Näst på tur står Hongkong.

Men först ska Henrik Orre, Björnstorps IF, vila:

–  Jag ska vila ett par tre veckor, bara träna lugnt och sedan köra på daglig hård löpträning. 

Med tretton maratonlopp i bagaget var det en minst sagt rutinerad löpare som knep andraplatsen efter Klas Johansson (Vegan Runners IK) som kammade hem guldet på 2:31:12.

Det bästa maratonminnet har Henrik Orre från just New York maraton 2015:

– Det ligger mig varmt om hjärtat det loppet. Sedan har jag även sprungit fjällmaraton i de svenska fjällen som var fantastiskt.  

Stämningen under gårdagens lopp i Helsingborg beskriver han som fantastisk. Det var fjärde gången som han sprang loppet och med på plats fanns familjen som hejade på. 

– Jag kan varmt rekommendera att springa ett maraton. Och framförallt att komma igång och springa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".