Harald Roos, divisionschef Skånes universitetssjukhus och personal i ett akutrum på akuten i Malmö. Foto: Sveriges Radio/TT
1 av 2
Harald Roos, divisionschef Skånevård Sund. Foto: Sveriges Radio/TT
Tina Lindau, narkossjuksköterska och Gabriella Borgkvist, operationssjuksköterska i Helsingborg. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
2 av 2
Sjuksköterskorna Tina Lindau, och Gabriella Borgkvist. Foto: Petra Haupt/Sveriges Radio
Helsingborg

Sjuksköterskor blir av med ledig tid

Divisionschef: En mycket oönskad situation
4:03 min

Den kvotmodell som har gett operations- och narkossjuksköterskor vid lasarettet i Helsingborg mer tid för återhämtning kommer att avskaffas. Det är förvaltningsledningens besked.

– I och med att Vårdförbundet och Region Skåne har kommit överens om ett regiongemensamt kollektivavtal, så kommer det avtalet att införas även på operation i Helsingborg, säger Harald Roos, divisionschef i Skånevård Sund, där lasarettet i Helsingborg ingår.

Så det innebär att den här kvotmodellen kommer att försvinna?

– Ja, intentionen med den här gemensamma överenskommelsen med Vårdförbundet var att vi skulle få en harmonisering av arbetstidsmodellerna i hela Skåne, säger Harald Roos.

Det har varit ett av problemen som har gjort att det har blivit brandhärdar som har uppstått i olika sköterskegrupper framför allt under 2016.

Efter protester och uppsägningar vid operationsenheten i Helsingborg förra våren infördes en kvotmodell som gav sjuksköterskorna mer ledig tid. Enligt narkossjuksköterskan Tina Lindau har det gjort stor skillnad.

– Ja, definitivt. Det blev mer luft i schemat, och man kunde återhämta sig bättre. Det blev lugnare på hela avdelningen, och vi kände att de hörsammade oss, säger hon.

Men efter ett år ska modellen nu alltså bort, och sjuksköterskorna ska jobba enligt det nya avtalet med Vårdförbundet. Det kommer att innebära en försämring för majoriteten av sjuksköterskorna på operationsenheten, och operationssjuksköterskan Gabriella Borgkvist köper inte ledningens argument.

Ska man fortsätta prata om att det ska vara lika inom regionen, då vill vi se att det är över hela regionen och inte enstaka sjukhus eller enheter.

– Det kvarstår fortfarande en del lokala avtal och de gäller fortfarande. Här och på andra enheter bland annat i Helsingborg har vi haft ensidiga arbetsgivaravtal, och de måste tas bort i det här läget, säger Harald Roos.

Hur tror ni att det här kommer att tas emot av personalen?

– Jag har full förståelse för att man inte reagerar positivt, om man tar bort ett avtal och det dessutom innebär försämringar. Det är absolut en mycket oönskad situation. Vi har haft en väldigt bra operationsverksamhet i Helsingborg det senaste året, och vill för patienternas skulle på alla sätt bevara det.

Besvikelse

Sjuksköterskorna är också besvikna på att de inte fått svar på ett brev som de skrev i maj till sjukhusledningen. Harald Roos säger att frågan har diskuterats med de närmaste cheferna men håller med om att kommunikationen kunde hanterats bättre. Han säger att det är viktigt att hitta en lösning, och att man nu försöker ta fram förslag på kompensation.

– Det har diskuterats ekonomisk kompensation, men vi har också noga tittat på om vi genom annorlunda schemaläggning av hur man bland annat arbetar på natten skulle uppnå samma effekter.

Det handlar framför allt om att få mer återhämtningstid för personalen. Det är inte helt okomplicerat.

Han beklagar att det fortfarande inte finns något slutgiltigt förslag.

– Det räknar vi med att ha mot slutet av denna vecka, säger Harald Roos.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".