Jennifer Åker
Jennifer Åkerman Foto: Ebba Granath/Sveriges Radio Malmö.

Ogift Åkerman i Svenska Hollywoodfruar

"Sen kom Gunilla in, och började bråka med Isabell".
4:25 min

Nu tar hon klivet in i våra vardagsrum, med målet att visa vem hon är. Bråk och glaskastning lämnar hon åt de andra fruarna.

Än så länge är hon mest känd i Sverige för sitt deltagande i Let´s Dance, och som skådespelerskan Malin Åkermans lillasyster.

Tillsammans med Elena Belle, Isabel Adrian, Maria Montazami, Gunilla Persson utgör hon höstens samling Svenska Hollywoodfruar. Trots att hon inte är gift.

Tanken på att vara med fanns överhuvudtaget inte, men efter producenternas övertygelse tackade hon till slut ja. Med Jennifer får tittarna följa hur det är att försöka lyckas som musiker i USA. Stökiga frulunchar blir det alltså inte för hennes del.

– Fruarna får hänga med mig till studion istället, säger Jennifer, och syftar på storsatsningen med sitt band Bloke and Bird.

Uppväxten delades mellan Falsterbo och Stockholm, men nu är det L.A som gäller. Tillsammans med pojkvännen lever hon inte alls det lyxliv man annars förknippar med deltagarna i programmet.

– Min pojkvän har många möbler gatan, och jag med. Så nu när vi flyttat ihop är över hälften av våra grejor från gatan.

Att ha ett kamerateam efter sig är inte något som stör. Och hur programmet klipps är inget som oroar henne heller.

– Jag är inte så rädd av mig och känner mig själv bra, blir det missförstånd får det väl bli det, säger Jennifer.

Höstens säsong av ”Svenska Hollywoodfruar” sänds i TV3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".