Anette Börjesson om söndagens stormöte.
Anette Börjesson om söndagens stormöte. Foto: TT och SR
Fotboll, allsvenskan

Experten inför toppmötet: ”Ser inte stabilt ut hos någon”

Experten inför toppmötet: ”Ser inte stabilt ut hos någon”
4:06 min

Fyra poäng skiljer mellan ettan Linköping och tvåan Rosengård inför söndagens damallsvenska seriefinal i Malmö. Radiosportens expert Anette Börjesson tycker det känns ovisst på förhand.

– Det ser inte så stabilt ut hos något av lagen. Skulle jag tippa idag skulle jag säga kryss för jag ser inget lag som sticker ut, att det ena skulle vara bättre än det andra utan de ser ganska jämna ut, säger Anette Börjesson.

Lagen har mötts två gånger under den här säsongen och Rosengård har vunnit båda matcherna - senast för bara ett par veckor sen i cupfinalen. I damallsvenskan leder Linköping men efter söndagens match kan det skilja antingen en poäng eller sju poäng inför de avslutande sju omgångarna i serien.

Tabell - damallsvenskan

– Man får inte fokusera allt för mycket på poängen. Det är klart att vinna en match är oerhört viktigt men den är betydelselös om man inte presterar i de andra matcherna, säger Linköpingsförsvararen Jonna Andersson till Radiosporten.

Efter EM i somras har regerande mästarlaget tappat två viktiga spelare i försvarsspelet i Magdalena Eriksson och Jessica Samuelsson som båda lämnat för spel i England.

– Det är klart det är två oerhört bra spelare och ledare både på och utanför planen men vi tacklade det bra. Vi har fått in väldigt bra spelare, det är klart att det tar tid att bygga upp relationen men jag tycker att vi har gjort det bra och det blir bättre och bättre hela tiden.

Linköping har vunnit två och förlorat en match sen serien drog igång igen efter EM-uppehållet. Rosengård fick i senaste omgången sin långa segersvit bruten när de fick oavgjort mot Vittsjö.

Senaste 10 matcherna mellan lagen

1/5-2014: Linköping-Rosengård 2-0

3/9-2014: Rosengård-Linköping 2-3

22/7-2015: Linköping-Rosengård 2-1

9/8-2015: Linköping-Rosengård 2-0 (final Svenska cupen)

18/10-2015: Rosengård-Linköping 5-0

29/5-2016: Rosengård-Linköping 1-1

28/8-2016: Rosengård-Linköping 3-1 (final Svenska cupen)

9/10-2016: Linköping-Rosengård 1-0

20/5-2017: Linköping-Rosengård 0-3

27/8-2017: Linköping-Rosengård 0-1 (final Svenska cupen)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".