Två händer håller i hantlar.
Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

15-åring anhållen för mordförsök

Den 15-åring som gripits, misstänkt för mordförsök på en 17-åring på ett gym i Ängelholm, har anhållits. 17-åringen är svårt skadad.

– Personen i fråga är anhållen på sannolika skäl, misstänkt för försök till mord. Personen är 15 år och det är ett stickvapen som använts, och det har skett på ett gym, säger Annika Collin på Åklagaremyndighetens presstjänst.

Förundersökningssekretess råder och därför vill inte jouråklagaren ge fler detaljer. En ordinarie åklagare på åklagarkammaren i Helsingborg kommer att ta över ärendet på måndag.

17-åringen hittades med stickskador på Industrigatan vid 18-tiden på lördagen. Han var då inte kontaktbar. Strax därefter greps den 15-årige pojken i sitt hem och anhölls några timmar senare, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Det uppstod ett bråk mellan ett par medlemmar vilket slutade i misshandel på lördagkvällen. Polisen larmades omedelbart och kom till platsen. Vi känner inte till några detaljer kring bråket, säger Karin Jihde, pressansvarig på Friskis & Svettis.

Flera medlemmar hjälpte till med att rädda pojkens liv, uppger föreningens verksamhetschef Bodil Nordkvist i ett pressmeddelande. Föreningen kommer nu att höja säkerheten på gymmet och har ansökt på nytt om kameraövervakning.

Ledningen har samlat personal, funktionär och styrelsen till ett möte, och en krisgrupp stöttar medlemmar som var på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".