Husen i bostadsrättsföreningen Ida.
Bostadsrättsföreningen Idas hus. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio
Malmö

Ekonomisk kris skapar oro i föreningen

Bostadsrättsinnehavare: "Det kom som en chock"
1:36 min

Bostadsrättsföreningen Ida i Malmö, en av de största i staden är i ekonomisk kris. På mindre än två år har föreningen lånat 152 miljoner kronor för att betala en stor upprustning av husen.

Många av renoveringarna har utförts bristfälligt eller inte alls. Föreningens bank Nordea vägrar nu att låna ut mer pengar och den auktoriserade revisorn vägrar att skriva under årsredovisningen, det visar en granskning som Sydsvenskan gjort.
 
Damir bor i bostadsrättsföreningen med 738 lägenheter som ligger mellan Amiralsgatan och Scheelegatan. Han känner sig osäker på vad det innebär.

– De skickade en lapp i brevlådan, det kom som en chock. Det är inget vi fått reda på innan. Jag vet inte vad det innebär för mig, och jag tror inte att andra vet vad det betyder. Jag ska kolla vad det innebär att jag måste flytta om de går i konkurs, säger Damir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".