Bakdelen av ett SAS-plan.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

SAS-plan fick avbryta landning

"Vi sätter alltid säkerheten först"
0:36 min

 Ett flygplan som skulle landa på Sturup fick avbryta på grund av de hårda vindarna. Färjor och tåg har ställts in när ovädret drar in över södra Sverige.

Istället fick SAS-plan SK121 omdirigeras och landade senare på Ängelholms flygplats.

– Vi har haft ett plan från Arlanda som skulle landa på Malmö Sturup men på grund av hård vind gjorde vi bedömningen att det inte gick att gå ner i Malmö, säger Anna Kansell vid SAS pressjour.

– Vi sätter alltid säkerheten först, fortsätter hon.

Flera plan som kom efteråt kunde dock landa på Sturup som normalt.

– En flight från Arlanda till Malmö som skull ha gått 21.20 som kommer att avgå enligt plan 22.20 och då har vi bett Ängelholm att hålla beredskap om det skulle bli problematiskt att landa vid Sturups flygplats igen, säger Anna Kansell.

I Skåne och längs kusterna i Sydsverige har SMHI utfärdat en klass 1-varning. Det innebär att vinden kan medföra vissa risker och störningar för allmänheten.

Trafikverket ställer in tågtrafiken helt på de banor där det finns risk att träd faller över spåren. Vid de banor som är trädsäkrade kommer tågen eventuellt att gå med reducerad hastighet, skriver verket i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".