Entrén till Hansa från Studentgatan i Malmö.
Vattenskador i källaren till följd av regnet. Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Vattenfylld galleria efter kraftigt regn

Räddningstjänsten: Centrala Malmö har fått jättemycket regn
2:11 min

Skyfall över centrala Malmö ledde till att bland annat gallerian Hansacompagniet drabbades av översvämning under eftermiddagen.

Skyfallet gjorde att dussintals källare, garage och butiker översvämmades strax före klockan 14 på söndagen.

– Hansacompagniet i centrala Malmö fick sin källare vattenfylld och även på bottenplanet trängde vatten in, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd till P4 Malmöhus.

Vattenskadorna gjorde enligt honom att det inte kunde bedrivas någon verksamhet i varken källar- eller på bottenplanet under dagen.

Räddningstjänsten ryckte ut på ett 20-tal översvämningsärenden bara i centrala Malmö efter söndagseftermiddagens oväder med både åskregn och hagelskurar.

Mattias Sköld på räddningstjänsten kan inte säga exakt hur stora regnmängder det rör sig om men menar att det måsta var flera tiotals mm regn på kort tid eftersom det ställt till sådana problem

Ett exempel på hur lokalt regnet verkat vara över centrala Malmö är att SMHI:s mätstation för Malmö bara uppmätte 3 mm, enligt Mattias Sköld.

Inga allvarligare störningar rapporteras dock från vare sig väg- eller järnvägstrafiken i Skåne.

I Köpenhamn tvingades en löpartävling avbrytas på grund av ovädret. Flera personer fick där föras till sjukhus med skador till följd av ett blixtnedslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".