Åtta personer misstänks för bland annat grova bedrägerier.
Flera misstänks för grova bedrägerier. Foto: Anders Wiklund/TT
Malmö

Bedrägerimisstänkt förnekar dataintrång

"Omöjligt att han kan ha gjort allt själv"
2:55 min

Den utpekade huvudmannen erkänner flertalet av bedrägerierna, men hävdar att han jobbat på uppdrag av andra. För Malmö tingsrätts del blir den kommande rättegången en av de största någonsin vid domstolen. Totalt 55 rättegångsdagar är planerade.

En stor rättegång väntar för den liga som åtalas för inblandning i grova dataintrång och bedrägerier på över 40 miljoner kronor - förundersökningen omfattar över 20 000 sidor. Enligt advokaten är fler inblandade än de som nu åtalas.

–- Min klient förnekar dataintrången, men har ställt upp med öppna datorer och telefoner, och att hålla viss kontakt med andra, säger försvarsadvokat Jan-Anders Hybelius

Brotten har begåtts i nästan ett år, från slutet av 2015 till och med  den 3 oktober i fjol. Åtta personer misstänks för bland annat grova bedrägerier, grova dataintrång, grovt häleri, grovt penningtvättbrott och grov urkundsförfalskning. Totalt handlar det om bedrägerier för mer än 40 miljoner kronor, enligt åklagarmyndigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".