Malmö

Lilith Performance jubilerar med middagsbjudningar

3:46 min

Sveriges enda fasta performancescen - Lilith Performance studio i Malmö - fyller 10 år. Det firar man med att bjuda på middag - performancemiddagar.

Fyra olika konstnärer har bjudits in att iscensätta vars en egen middag som en performance under hösten.

Först ut är Dafna Maimon som byggt upp en kopia av sin pappas Falafel och kebabrestaurang som låg i Helsingfors. Nu finns den i Lilith performance lokaler, där kan besökare köpa falafel - och man betalar med att svara på frågor om könsroller.

Lokalen har som vanligt byggts om inför föreställningen, ett tillvägagångssätt Lilith performance använt under alla tio åren.

– Vi är inte fast fysiskt i lokalen, det har varit kul under årens lopp att publiken har fått en aha-upplevelse när vi byggt om, säger Elin Lundgren, konstnärlig ledare tillsammans med Peter Pettersson.

Totalt har det blivit 45 soloproduktioner under åren, och som uttrycksform har perfomance tagit stora kliv framåt.

– Formen har fått större synlighet och har blivit ett naturligt sätt för många bildkonstnärer att uttrycka sig igenom, säger Peter Pettersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista