Brand i Höganäs.
Foto: Sveriges Radio Malmö

Kraftig brand i skolbyggnad i Limhamn

Räddningstjänsten: Branden är under kontroll
2:02 min

Det brann kraftigt i Malmö praktiska gymnasiums lokaler i Limhamn i Malmö natten till onsdagen.

– Branden är under kontroll men vi har påträffat gasflaskor i fastigheten som sannolikt är värmepåverkade, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten i syd. 

Området kring skolan är avspärrat och räddningstjänsten undersöker nu om gasflaskorna ska skjutas sönder eller om avspärrningarna måste hållas under en längre tid. 

Larmet om branden kom vid 23-tiden. Strax efter midnatt var branden under kontroll, men släckningsarbetet beräknas pågå flera timmar.

– Vi kommer sannolikt att finnas på plats under hela natten, säger Gustaf Sandell.

Hur ser skadorna ut på byggnaden?

– Det är en lågdel där det börjat brinna som har omfattande brandskador. Sedan har taket brandskadats och det är rökspridning in i byggnaden, men brandskadorna är begränsade till en mindre del av byggnaden, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten i syd.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med branden.

Det är fortfarande oklart hur branden började och polisen kommer upprätta en anmälan om grov mordbrand.

– Det finns väl inga naturliga orsaker i nuläget, men det är något som vi får återkomma till, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".