Danska polisbefälet Poul Kjeldsen håller presskonferens om skjutning på Nörrebro där svenska skottskadades. Foto: Mads Claus Rasmussen/TT.
Polisbefälet Poul Kjeldsen håller presskonferens om skjutningen på Nörrebro. Foto: Mads Claus Rasmussen/TT.
Köpenhamn

Svensk kvinna skjuten i Köpenhamn

Polisen: Kvinnan opererades genast
1:12 min

En svensk kvinna blev skjuten i stadsdelen Nörrebro i Köpenhamn natten till i dag. En 26-årig man har häktats i 27 dagar misstänkt för skjutningen.

Kvinnan fördes till Rigshospitalet där hon opererades och hennes tillstånd är enligt polisen stabilt.

Flera gator i stadsdelen Nørrebro spärrades av natten till i dag efter två skottlossningar. Enligt polisen blev först en person helt utan kopplingar till gängkonflikten i stan beskjuten utanför en affär, och en stund senare blev ytterligare två personer som också anses vara slumpmässigt utvalda beskjutna.

Det var då den svenska kvinnan blev träffad, berättar Poul Kjeldsen vid Köpenhamnspolisen på pressträffen.

En 26-årig person greps, misstänkt för skjutningen. Han ska ha kopplingar till ett av de två rivaliserande kriminella gängen i området. Under torsdagseftermiddagen häktades han i 27 dagar misstänkt för dråpförsök, enligt danska TV2.

Vid gripandet av honom ska polisen ha avlossat varningsskott.

Enligt polisen visar nattens skottlossningar att konflikterna i Köpenhamn inte på något sätt är över. Och Poul Kjeldsen sände på presskonferensen en varning till gängen:

- Till gängen vill vi säga att det här kostar åtskilliga år i fängelse när man åker fast. Det är vår signal - vi jagar er.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".