Getterna i Slottsparken transporteras hem.
1 av 3
Getternas ägare Tommy Petterssom hämtar sina getter med Ola Enqvists och Niklas Nilssons hjälp. Foto: Jan Wieslander/Sveriges Radio
Getternas ägare Tommy Petterssom hämtar sina getter med Ola Enqvists och Niklas Nilssons hjälp.
2 av 3
Getternas ägare Tommy Petterssom hämtar sina getter med Ola Enqvists och Niklas Nilssons hjälp. Foto: Jan Wieslander/Sveriges Radio
Get med kardborrar som fastnat i pälsen.
3 av 3
En av getterna som jobbat i Slottsparken. Foto: Jan Wieslander/Sveriges Radio
Malmö

Getter får välbehövlig semester

En fullständig succé.
3:22 min

Nu verkar sommaren definitivt vara slut, i alla fall för de getter som under sommaren hållit till på ön i Slottsdammen i Malmö. Ett enastående jobb, så summeras deras arbete med gräset.

Stor uppståndelse med förskoleklasser i publiken såg getterna transporteras med eka till fastlandet. Att de ska rymma är ingen risk, de gillar inte vatten.

– Det är stor skillnad på gräset, säger Ola Enqvist, naturvårdare på Gatukontoret i Malmö, som hoppas på en fortsättning nästa år.

Att anställa getter i parken är en tanke han fick vid ett besök i Dörröds fälad. En kul idé för mark som måste betas av, och jobbet gick till Tommy Petterssons getter. Vilket har blivit en succé.

– De verkar trivas väldigt bra, och kände igen mig på rösten nu när jag kom för att hämta dem, de bräkte, säger Tommy.

Hör när getterna flyttas i klippet ovan.       

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".