Jane Magnusson och Cecilia Nessen var på plats i Malmö för att pitcha sin filmidé inför en internationell jury. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio.
1 av 2
Jane Magnusson och Cecilia Nessen presenterade sin filmidé. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio.
Runt det här bordet i Malmö satt den internationella filmjuryn. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio.
2 av 2
Runt det här bordet satt den internationella filmjuryn. Foto: Martina Greiffe/Sveriges Radio.
Malmö

Här kan deras films öde avgöras

"Positiva reaktioner och tuffa följdfrågor"
3:26 min

Idag var avgörandets stund inne för många filmskapare. Det var dags för dem att pitcha sina filmidéer inför en internationell jury - ett spännande inslag i Nordisk Panorama film festival 2017 som just nu pågår i Malmö.

24 förslag till dokumentärfilmer gicks igenom - 20 från etablerade filmskapare och så fyra så kallade wild cards, nya i branschen. 

Jane Magnusson och Cecilia Nessen har varit med förr, och vill nu göra film om Madeline Stuart, den första professionella fotomodellen med Downs syndrom som slagit igenom på catwalken.

– Jag var i New York för två år sedan när hon började modella. Jag var där med SVT:s kulturmagasin Kobra och filmade henne. Hon blev en stjärna över en natt. Hon har något smittsamt över sig. Folk blir glada, berättar Jane Magnusson som nu följt modellen runt världen.

Pitchen inför den internationella juryn gick ändå rätt bra, tycker hon.

– Jag tycker inte om att prata inför folk, brukar bli extremt nervös. Men här skulle man leverera pitchen på engelska. Jag tror att det gjorde mig lugnare. Vi fick en del positiva reaktioner och en del tuffa följdfrågor.

Sedan återstår förstås att se om någon finansiär nappar.

– En bra pitch är väl den som resulterar i finansiering! slutar Jane Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".