Jesper Botoft från Hooked on a feeling i Höganäs
Jesper Nilsén från Hooked on a feeling. Foto: Ebba Granath/Sveriges Radio
Morgonens gäst

"Mysigt att få en krok i sig"

Jesper Botoft berättar om Body Suspension
4:27 min

Metallkrokarna träs in genom huden och sätts sedan fast i snören, som knyts upp i en ställning eller ett tak. På engelska kallas det "Body suspension", och är en blandning mellan fetischism och konst.

Konstformen är populär i vissa delar av världen och har funnits i hundratals år. Rent praktiskt hänger man i krokar i skinnet, upphissad i olika positioner. Jesper Botoft är medlem i föreningen Hooked on a feeling i Höganäs, som arrangerar suspensionsträffar flera gånger om året. På frågan om varför han tycker om att hänga i krokar kommer svaret snabbt:

– Det är underbart att få en krok i sig. Jag vill åt endorfin och adrenalinkicken.

För vissa är det en sexuell spänning men långt ifrån alla känner så. Jesper upptäckte body suspension via en vän, och efter att ha provat första gången var han helt säker på att fortsätta.

För att huden inte ska slitas sönder måste alla inblandade ha stor kunskap runt vad de gör, och vara mycket försiktiga, annars kan det bli stora skador på huden. Men gör det inte väldigt ont? 

– Både ja och nej, det beror helt på var man sätter krokarna. Själv gillar jag att hänga upp och ner i knäna, det är underbart, säger Jesper.  

Konstformen lockar publik på olika träffar, och där hänger personer i allt från tio sekunder till flera timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".