Östersunds Saman Ghoddos jublar efter sitt mål
Saman Ghoddos. Foto: Robert Henriksson/TT
Fotboll

Landslagsplats öppen för Saman Ghoddos

Hör Janne Andersson om Saman Ghoddos
1:18 min

Oxiesonen Saman Ghoddos såg ut att vara förlorad för svensk fotboll. Men nu har förbundskaptenen Janne Andersson öppnat upp en plats för mittfältsstjärnan i svenska landslagets VM-kvaltrupp.

– Han har fram till på fredag på sig att lämna besked, säger Janne Andersson.

Efter att inte ha blivit uttagen i det svenska landslaget i fotboll valde Östersunds stjärnspelare Saman Ghoddos att representera det iranska landslaget. Vid senaste landslagssamlingen flög han därmed iväg med iranska landslaget. Men eftersom han inte spelade någon match med Iran kan han fortfarande representera Sverige – om han vill. Nu vill i alla fall Janne Andersson ha med Ghoddos.

– Vi har pratat med Saman inför den här samlingen. Han har själv velat fundera på saken. Han tyckte det kom väldigt plötsligt, vilket jag har full respekt för, säger Janne Andersson.

Senast på fredag behöver Ghoddos ha bestämt sig om sin framtid.

Vid tidigare uttagningar har Saman Ghoddos inte fått plats i truppen. Men efter succén både i allsvenskan och i Europa League vill nu Janne Andersson ha med Ghoddos. 

– Mitt uppdrag är att ta ut dem som är bäst till varje samling. Innan har inte Saman varit bland dem. Nu är han det och har varit jättebra senaste månaden. Då vill vi ha honom med, säger Andersson.

Saman Ghoddos har BK Vången som moderklubb och har också spelat för LB 07 och Trelleborgs FF.

Hela VM-kvaltruppen här

 

 

 

Senast fredag lämna besked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".