Rögles Edwin Hedberg
Rögles Edwin Hedberg gjorde tre mål för Rögle. Foto: Björn Lindgren/TT
SHL

Målfyrverkeri i Skånederbyt

Rögle avgjorde den täta matchen på övertid.

Efter 0–5 i premiären mot Malmö hade Rögle åkt på två storförluster till. Det var med andra ord ett motiverat hemmalag i Ängelholm till höstens andra derby.

Rögle hade gjort tre mål på de inledande tre matcherna. Efter 7.23 i säsongens fjärde match stod det 3–0 på resultattavlan.

– Vi kommer ut på ett riktigt bra sätt, säger hattrickskytten Edwin Hedberg.

"Revanschsug"

– Vi fick starten vi har väntat på, det gav oss extra energi. Ett revanschsug som gör att vi kommer ut bättre, förklarade Hedberg.

19 sekunder senare reducerade Nichlas Hardt för Malmö.

– Vi bjuder på alldeles för mycket, De gör mål på våra misstag, sade Nichlas Hardt till C More i första pausen.

Matchen fortsatte sedan i samma anda. Så fort ena laget gjorde mål replikerade det andra omgående.

Hedberg tackade Matthias From för assisten till 2–0-målet med att spela fram dansken till 4–1. 23 sekunder senare reducerade Malmö-veteranen Jens Olsson med en backhandchip.

Knappt två minuter senare avslutade Rögles Jack Connolly ett mönsteranfall med att sätta 5–2 i halvöppet mål. Men 24 sekunder senare reducerade Malmös poängkung Frederik Storm.

Bombardemang mot Kruse

Malmö vann skotten i samtliga perioder (14–11, 14–4, 16–4) och i den tredje perioden fick gästerna till slut utdelning för bombardemanget mot storspelande Emil Kruse i Rögle-kassen.

Kruse fick först kapitulera i powerplay när hans retur togs omhand av Robin Alvarez. Blott 17 sekunder senare gjorde Edwin Hedberg kanske matchens snyggaste mål med ett mäktigt dragskott i krysset på plocksidan, 6–4.

Andy Miele skottfintade bort en skymd Kruse, som gled ur målområdet innan en kylig Miele kunde lyfta in reduceringspucken i öppet mål. 26 sekunder och en spelvändning senare slog Rögle tillbaka. Hedberg fullbordade sitt hattrick, fint framspelad av Ted Brithén.

Men den här gången skulle Malmö komma i kapp. Max Görtz skickade pucken på mål från blålinjen och den letade sig in mellan benen på Kruse. Och med drygt två minuter kvar utjämnade Alvarez.

Schira avgjorde

Men Rögle fick sista ordet. Schira som inledde målskyttet fick även avsluta det. I numerärt överläge, spel fyra mot tre, avgjorde Schira.

Oscar Alsenfelt drömmer nog mardrömmar efter åtta insläppta på 20 skott.

Desto gladare var tremålsskytten Hedberg.

– Vi rör på fötterna och täcker upp för varandra. Ett tidigt mål gör mycket för självförtroende. Men tränaren (Anders Eldebrink) är nog inte helt nöjd med försvarsspelet, om jag känner honom rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".