Simon Lindberg - nazistledare NMR
Tidigare Kristianstadsbon Simon Lindberg är en av de anhållna efter gårdagens nazistdemonstration i Göteborg. Foto: Janerik Henriksson/TT
Kristianstad

Simon Lindberg en av de anhållna efter nazistdemonstration

Nazistiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, tidigare Kristianstadsbo, är en av de anhållna efter gårdagens nazistdemonstration i Göteborg.

Jouråklagare har anhållit 23 personer efter demonstrationerna i Göteborg i går, varav 22 är anhängare till Nordiska motståndsrörelsen, säger  polisens presstalesman Christer Fuxborg till TT.

Personerna är på sannolika skäl misstänkta för våldsamt upplopp. En av de anhållna är Nazistiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, som greps i samband med en tumultartad situation utanför Ica Focus i Göteborg.

Simon Lindberg är tidigare Kristianstadsbo. Av de anhållna är 22 män och en kvinna i åldrarna 20-50 år. Majoriteten är hemmahörande på olika orter i Sverige. Två personer är medborgare i andra nordiska länder. 

Totalt greps 35 personer under gårdagen. Utöver det omhändertogs 29 personer. 

Häktningsförhandlingar gällande de anhållna kommer att ske på tisdag och onsdag. Samtidigt fortsätter arbetet med förhör av misstänkta och med vittnen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".