Sophie Rezaei och Angel Fontes
Sophie Rezaei och Angel Fontes driver F-gruppen. Foto: Ebba Granath/Sveriges Radio
Malmö

Karriären i fokus i nya föräldragruppen

"Man halkar efter som föräldraledig"
3:47 min

I F-gruppen är det karriärsjaget och personlig utveckling i jobbet som står överst på listan kring vad som diskuteras. Inga bajsblöjor, barnmatrecept eller begynnande vokabulär. Sophie Rezaei och Angel Fontes

Efter att ha provat BVC och öppna förskolor bestämde sig Sophie Rezaei och Angel Fontes  att starta en annan form av föräldragrupper, där fokus ligger på just föräldrarna. I F-gruppen är det självutveckling och karriärsjaget som är överst på listan kring vad som ska diskuteras. Att kombinera föräldraskap och karriär är ett pussel, som ibland behöver diskuteras med likasinnade.

– Min man reser mycket, vi har två barn och inga släktingar i närheten, men jag vill ändå gå på föreläsningar, Sophie Rezaei.

Så föddes idén till en föräldragrupp med föredag och gästförleäsare, där barnen kan vara med. De bestämde sig för att haka på F-gruppen som redan är etablerad i Stockholm och Göteborg.

– Den röda tråden genom alla våra träffar är personlig utveckling, säger Angel Fontes .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".