Domare Mohammed Al-Hakim under matchen mellan Malmö FF och Halmstads BK, före vilken ett matchfixningsförsök ska ha gjorts. Foto: Björn Lindgren/TT.
Domare Mohammed Al-Hakim under matchen mellan Malmö FF och Halmstads BK. Foto: Björn Lindgren/TT.

Två anhölls efter försök till matchfixning

Två personer har anhållits misstänkta för inblandning i försöket till matchfixning inför matchen mellan Malmö FF och Halmstad. Det skriver TV4:s Fotbollskanalen.

De båda personerna har sedan försatts på fri fot, men misstankarna mot dem kvarstår.

Enligt Fotbollskanalen har polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet gjort ett tillslag i Halland, där husrannsakningar har gjorts. 

En spelare i Halmstads BK ska ha erbjudits, och tackat nej till, pengar inför matchen förra helgen. Matchen spelades som planerat och MFF vann med 2-0.

Och HBK:s ordförande Tony Karlsson har bekräftat att en av lagets spelare blev hotad i ett försök att påverka matchens utgång.

Fredrik Gårdare som leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet säger till Fotbollskanalen att en insats pågår och att fallet är prioriterat. Fler detaljer vill han just nu inte ge.

I maj sköts stormatchen IFK Göteborg-AIK upp efter ett misstänkt matchfixningsförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".