The Tivoli i Helsingborg
1 av 3
I mars 2016 flyttades The Tivoli som finns inhyst i den gamla ångfärjan, tvärs över Hamntorget till sin nuvarande placering. Foto: Nina Sköldqvist/Sveriges Radio
Från Kabarémakaren Albin Ganovic hoppas trots konkursbeskedet kunna ha premiär som planerat på årets kabaré 23 november på The Tivoli.
2 av 3
Kabarémakaren Albin Ganovic hoppas trots konkursbeskedet kunna ha premiär som planerat på årets kabaré 23 november på The Tivoli. Foto: Foto: Anna Hanspers/SR P4 Malmöhus
För helsingborgarna Louise Engqvist och Arvid Straube har The Tivoli varit ett viktigt nav i stadens musikliv.
3 av 3
För helsingborgarna Louise Engqvist och Arvid Straube har The Tivoli varit ett viktigt nav i stadens musikliv. Foto: Anna Hanspers/SR P4Malmöhus
Helsingborg

The Tivoli i konkurs

Albin Ganovic: "Jag har växt upp på The Tivoli"
0:57 min

Ägarna till det välkända nöjesstället The Tivoli lämnade på onsdagsförmiddagen in en konkursansökan till Helsingborgs tingsrätt.

Rockklubben och nöjesetablissemanget The Tivoli i Helsingborg har idag begärts i konkurs av ägarna då bolagen är på obestånd. The Tivoli har funnits sedan 1996.

För ett år sedan så öppnade man på sin nya placering vid kajkanten efter flytten från den andra sidan av Hamntorget. I fjol var också året då nöjesetablissemanget firade att man drivit konsertverksamhet i staden under två decennier.

Kommunstyrelsens ordförande, Peter Danielsson (M), beklagar beskedet. Han tror bland annat den tuffa konkurrensen inom hotell- och nöjesbranschen varit bidragande.

- De har länge varit en central punkt för stadens musikliv och en vagga för många artister. Staden har gjort vad den har kunnat för att stötta The Tivoli och värna deras viktiga verksamhet.

The Tivoli har sedan starten varit en av Helsingborgs ledande nöjesarrangörer. Utöver konserterna i Ångfärjestationen arrangerar även The Tivoli spelningar på bland annat Sofiero och i Helsingborgs Arena. Men man har också stöttat det lokala musiklivet. Albin Ganovic som driver Cabaret Candy club, flyttade så sent som i våras tillbaka till The Tivoli efter några år på annan scen.

- Vi hoppas att vi ska kunna genomföra höstens föreställningar som planerat och vi ska göra det bra.

- Min relation till The Tivoli är jättevarm, jag älskar The Tivoli, jag har växt upp där.

Helsingborgarna Louise Engqvist och Arvid Straube beskriver hur rockklubben länge varit ett nav i både musiklivet och vänkretsen.

- Det är alltid dit man går, jag har många vänner där.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".