Trelleborg

Flera personer skottskadade i Trelleborg

Trelleborgare: Såna här skjutningar händer inte här
4:03 min

En person har gripits och är nu också anhållen efter skottlossningen i Trelleborg där fyra personer skadades. Fem personer hämtades in till förhör men har släppts.

Polisen fick flera samtal om en misstänkt skottlossning på Ehrenbuschgatan inne i centrala Trelleborg sent på torsdagskvällen. 

Fyra unga män hittades i centrala Trelleborg med olika typer av skador. Två av dem hade skottskador.

– Vad vi vet i det här läget är det ingen som har livshotande skador, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

En person är gripen misstänkt för mord- eller dråpförsök. Ytterligare fem personer hämtades till förhör men är nu släppta.

Enligt polisens presstalesperson Fredrik Bratt i region Syd var det till en början oklart hur många skadade det rörde sig om. Enligt de första uppgifterna handlade det om fler än två personer. 

– Vi har säkrat de här platserna så att ambulans kan komma fram till de skadade, och vi har även spärrat av området eftersom det handlar om en brottsplats, säger han. 

SOS Alarm skickade åtta ambulanser till platsen och fyra personer hade vid klockan 23.25 förts därifrån till sjukhus. Tre av dem fördes till Universitetssjukhuset i Malmö och en till sjukhuset i Lund. Ytterligare en person fick vård på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".