Polisens kriminaltekniker på plats efter en kraftig explosion i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Malmö natten till fredagen. Det rör sig om någon typ av sprängladdning. De är ganska kraftiga skador på både porten och inne i trappan på en hissdörr och även på en del lägenhetsdörrar, och det är säkerhetsdörrar. Det är ganska mycket splitter, säger Håkan Larsson, biträdande inre befäl vid Malmöpolisen, till TT. Ingen person har skadats i händelsen. Platsen är avspärrad, bombskyddet och kriminaltekniker har kallats till adressen. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Kraftig detonation i trapphus i Malmö

Polisen: Ren tur att ingen skadades
1:21 min

En kraftig explosion inträffade under natten i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Malmö.

– Det är ganska kraftiga skador på både porten och inne i trappan på en hissdörr och även på en del lägenhetsdörrar, och det är säkerhetsdörrar, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisen, region Syd.

Larmet kom in strax före klockan 01 sedan flera boende i området hört smällen.

– En större sten har farit iväg över ett trevåningshus på andra sidan gården och landat i ett vardagsrum på tredje våningen i huset bakom, omkring 80 meter från platsen, så det har varit en mycket kraftig detonation, säger Hans Nilsson.

Enligt polisens bombtekniker är det troligtvis dynamit som har använts. Ingen person skadades i explosionen.

– Det är mycket stor tur att ingen har befunnit sig där. Det hade varit direkt livshotande, säger Hans Nilsson.

Det finns i nuläget ingen känd hotbild mot någon boende på adressen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".