Rosengårds Ella Masar gör 0-1 under söndagens match i damallsvenskan mellan Kopparbergs/Göteborg FC och FC Rosengård på Valhalla. Foto: Thomas Johansson/TT
Rosengårds Ella Masar gör 0-1. Foto: Thomas Johansson/TT
Fotboll, allsvenskan

Onödigt poängtapp för Rosengård

Hanna Folkesson: "Onödigt poängtapp"
1:40 min

Göteborg slogs för det damallsvenska kontraktet, Rosengård för att skjuta upp Linköpings guldfirande. Matchen slutade 1-1 och gladast för det var nog ändå Linköping.

– Det känns ju som ett väldigt onödigt poängtapp av oss med tanke på hur matchen såg ut. Vi skapade ett par lägen där vi kunde avgöra, säger Hanna Folkesson i FC Rosengård.

Göteborg inledde mest aggressivt. Rosengårds storskytt Ella Masar gav laget ledningen i den 17:e minuten med sitt 13:e mål för säsongen. Pauline Hammarlund kvitterade i den 32:a minuten.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, de har allt att spela för och vi var kanske inte riktigt där i duellerna som vi brukar vara, säger Hanna Folkesson.

Rosengårds lagkapten Caroline Seger var också besviken.

– Vi har tillräckligt många chanser för att vinna men vi sätter inte dit dem och vi spelar väldigt svårt. Det är tråkigt med en poäng men vi var inte värda mer i dag, säger Caroline Seger i FC Rosengård.

För att Linköping ska tappa SM-guldet måste Rosengård vinna alla tre återstående matcher samtidigt som Linköping, som hittills bara har förlorat två matcher under säsongen, måste förlora alla tre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".