Ett kriminellt gäng som under en tid bedrivit utpressning mot en butik i centrala Malmö gick i veckan ett steg längre. De jagade iväg butikspersonalen för att sedan själva ställa sig bakom kassaapparaten. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Butikskapningen: Fyra män häktade

Fyra män häktas misstänkta för att ha kapat en livsmedelsbutik i Malmö mellan den 18 september och 13 oktober i år, rapporterar Aftonbladet. De misstänkta för försök till grov utpressning och grovt egenmäktigt förfarande.

De greps i butiken i förra veckan. Flera gånger ska paret som driver livsmedelsbutiken ha fått besök av beväpnade män som försökt pressa dem på pengar och i onsdags i förra veckan kom de tillbaka och tog över driften av butiken i över ett dygn, rapporterade Sydsvenskan förra veckan.

– De gick in i butiken och tog över den. De slängde ut dem som jobbade där och fortsatte att driva butiken och sälja varor. De kapade en livsmedelsbutik, säger Mats Attin, stationsbefäl vid Malmöpolisen, till tidningen.

I dag häktades männen på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

– I nuläget kan jag inte lämna några kommentarer i ärendet. Men vi har kommit så långt i utredningen att jag har funnit skäl att begära personerna häktade, säger kammaråklagare Annika Lindahl till Kvällsposten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".