Dåligt intresse för egen läkare

Intresset för att välja en egen läkare har varit svagt i Skåne. Därför skickar Region Skåne ut ett informationsbrev i veckan till alla hushåll.
Från och med årsskiftet så kan alla som vill i Skåne få sin egen läkare. För att fler nu aktivt ska välja doktor kommer samtliga i Skåne få hem information i veckan. - Man ska lista sig hos en familjeläkare för att skapa en långsiktig relation, som man kan ha glädje av när eller om man blir sjuk och får behov av den nära sjukvården, såsom primärvården, säger Ulf Swanstein, primärvårdsdirektör i Region Skåne. Familjeläkarsystemet hjälper dock inte mot den dåliga tillgänglighet som idag finns på sina håll inom Region Skåne. - Det måste vi jobba vidare med. Vi har redan börjar med separata åtgärder. Bland annat har vi bytt ut vår telefoni och anställt fler, säger Ulf Swanstein.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".