Anna Olsson
Anna Olsson Foto: Peter Månsson/H65 Höör
Handboll, SHE

Skara blev en munsbit för Höör H65

1:38 min

Höör H65 gjorde processen kort med gästande Skara HF. Höör gjorde ett tidigt ryck och vann med komfortabla 32-17.

Svenska mästarna fortsätter att vinna och i kväll kom femte raka segern i SHE. Trots att tränaren, Ola Månsson, innan matchen höjt ett varningens finger.

– Det går inte att slappna av, förr eller senare kommer det en dipp, sa Ola innan matchen.

Och match blev det - i tio minuter, sen la H65 in en högre växel och ledde redan i paus med 15-8.

Den andra halvleken blev den första lik, H65 var det klart bättre laget och hela bänken luftades, och samtliga gjorde mål. Det tyder på en viss styrka och en oerhörd bred för det är just detta som är så viktigt i det långa loppet.

Ola har många allternativ och kunde för första gången på sex veckor spela med nyförvärvet, Kristin Thorleifsdottir, som verkligen imponerade. Men det var en annan tjej som Ola helst ville lyfta fram i kväll.

– Jannike (Wiberg) i mål är fantastisk stabil hela matchen och det är fantastiskt att se hennes inställning. Detta var en lagseger och vi vinner med femton mål över ett av Sveriges tolv bästa lag och dessutom är det tredje matchen i rad som vi vinner med mer än tio mål, inte så svårt att vara en nöjd tränare då, avslutade Ola Månsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista