GÖTEBORG 2015-10-27Danmarks Pernille Harder och Sveriges Caroline Seger under EM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Danmark på gamla Ullevi i Göteborg.Foto Adam Ihse / TT
Foto: Adam Ihse/TT
Fotboll

Klart: VM-kvalmatchen ställs in

3:45 min

Det blir ingen VM-kvalmatch för det danska damlandslaget mot Sverige på fredag. Det bekräftar Svenska fotbollförbundet på sin hemsida och nu även Uefa.

– Väldigt tråkigt att matchen inte blir av. Vad det blir för konsekvenser får Uefa hantera, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Sent på onsdagskvällen kom beskedet att damlandslagets VM-kvalmatch mot Danmark på fredag är inställd. Det är danske generalsekreteraren Claus Bretton-Meyer som skriftligt meddelat att Danmark inte har möjlighet att spela matchen.

– Ja, här på kvällen fick vi beskedet av det danska förbundet att det tyvärr inte kan delta i matchen som planerat, säger generalsekreteraren på Svenska fotbollförbundet, Håkan Sjöstrand.

– Väldigt tråkigt att matchen inte blir av. Vad det blir för konsekvenser får Uefa hantera, vi kan bara konstatera att matchen inte blir av och då får vi rätta oss efter det.

Det Europeiska fotbollförbundet, UEFA, bekräftar nu på sin hemsida att matchen är inställd. Vilka konsekvenser detta kommer få för det danska damlandslaget är ännu inte beslutat.

Målvakten Hedvig Lindahl tycker att det är trist både för spelare och fans.

”Matchen mot Danmark är inställd. Finns mycket att säga om det här, måste fundera. Trist för både spelare och fans”.

Tidigare under dagen la det danska fotbollsförbundet DBU ut på sin hemsida att Danmark inte kommer att ställa upp i VM-kvalmatchen mot Sverige på Gamla Ullevi. Ett besked som först meddelades av SVT Sport.

Det danska damlandslaget i fotboll har under hösten varit i konflikt med landets fotbollsförbund DBU. Det handlar om ekonomisk ersättning och ett nytt landslagsavtal.

De danska landslagsspelarna har inför fredagens Sverige-match varit tydliga med att de inte tänker gå med på någon tillfällig lösning denna gång.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista