Polisen bild på den misstänkte personen.
1 av 2
Polisen bild på den misstänkte personen. Foto: Polisen Region Syd
Polisens kriminaltekniker i arbete vid den sprängda entrén till polishuset i Helsingborg på onsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
2 av 2
Polisens kriminaltekniker i arbete vid den sprängda entrén. Foto: Johan Nilsson/TT
Sprängdådet i Helsingborg

Polisen släpper bild på misstänkt gärningsman

1:57 min

En misstänkt gärningsman till sprängdådet mot polishuset i Helsingborg har fångats på bild och nu släpper polisen bilden i hopp om att få tag på mannen.

Mannen på bilden bär med sig något som ser ut att vara en kylväska och placerar föremålet vid entrén. Ett tiotal sekunder efter det senare exploderar väskan.

– Vi är otroligt intresserade av vem den här personen är och vad är det för väska han har i handen och var kan man köpa en sådan, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen vet ännu inte om mannen på bilden agerade ensam på platsen.

- Det har rört sig både fordon och mopeder i närområdet runt polishuset. Det är därför vi gör en extra insats med dörrknackning i närområdet i morgon, lördag, säger Ewa-Gun Westford.

Ingen person skadades i sprängdådet, som skedde vid midnatt natten till onsdag.

Den som tror sig ha uppgifter till polisen uppmanas ringa till polisens tipstelefon 114 14 eller gå in på www.polisen.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista