Polisens kriminaltekniker tar hand om föremål i en butiksentré ett stenkast från nattklubben i centrala Ängelholm efter nattens attentat.
Polisens kriminaltekniker tar hand om föremål i en butiksentré ett stenkast från nattklubben i centrala Ängelholm efter nattens attentat. Foto: Johan Nilsson/TT
Ängelholm

Attentat mot nattklubb i Ängelholm i natt

4:40 min

En man är anhållen misstänkt för försök till mord efter att han ska ha kastat in ett föremål på en nattklubb.

Det var strax innan klockan ett på söndagsmorgonen som en man kastade in ett föremål på nattklubben, efter ett bråk i kön. Exakt vad det är han har kastat är ännu oklart och polisen har än så länge inte kommenterat saken närmare. En person ska ha fått glassplitter på sig – i övrigt ska ingen person vara skadad.

Mannen greps på plats av ordningsvakter och är nu misstänkt för försök till mord. Till Aftonbladet säger polisen att mannen bar kniv vid gripandet. På krogens Facebook-sida skriver de själva att det var flera brandbomber som kastades in genom fönstret.

Senare på söndagen anhölls mannen och efter förhör på kvällen var mannen fortsatt anhållen misstänkt för försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista