Matlagningskurs i Svedala
1 av 2
Syriska bakverk står på menyn under kvällens matlagningskurs. Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio
Siv och Jan Lindskog
2 av 2
Siv och Jan Lindskog Foto: Madeleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio

Mat lagas tillsammans - i Svedala

"Blir fullt hus ikväll"
4:40 min

På församlingshemmet ges idag chansen att lära sig laga både svensk och syrisk mat, och det stora nöjet att senare på kvällen dela smakupplevelserna tillsammans.

Åtta personer i vardera matlag och sedan femtio till middag. Idag arrangeras en matlagningskurs i Svedala där smakerna går över gränser.

Elin Hansson, diakoniassistent på församlingshemmet, har höga förväntningar kring kvällens gastronomi. Falafel, hummus och risbaserad kycklinggryta från Syrien står på menyn. Och tabbouleh och syriska bakverk förstås.

– Tanken är att vi ska mötas över mat, och att personer från olika länder får ett trevligt sätt att träffas på, säger Elin Hansson.

I köket står Siv och Jan Lindskog och förbereder ägg till Biff à la Lindström, en av rätterna på kvällens svenska meny. Men strax ska de kliva över till det andra matlaget,

– Vi vet inte om vi har ätit syrisk mat förut men det ska bli jätteskoj och intressant att lära sig, säger Siv och Jan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".