Love Truvandi, en av artisterna i utställningen och på skivan
1 av 2
Love Truvandi, en av artisterna i utställningen och på skivan Foto: David Richter/SR Malmö
Sara Thuresson tillsammans med Love Truvandi och Amanda Nordqvist som deltar i utställningen
2 av 2
Sara Thuresson tillsammans med Love Truvandi och Amanda Nordqvist som deltar i utställningen Foto: David Richter/SR Malmö
Malmö

Musik bakom galler gav hopp och liv

3:56 min

Sara Thuresson skapade musik med intagna på kvinnofängelset Hinseberg – nu öppnar Malmö muséer en utställning om hur det gick till.

Inspirerad av filmen "Walk the line" och om hur Johnyy Cash gjorde en rad konserter på fängelser, ville också Sara Thuresson spela för intagna.

På Hinseberg träffade hon en rad kvinnor som inte bara var intresserad av att lyssna. et blev till slut en skiva.

– Jag mötte ganska många kvinnor som verkade intresserade av att uttrycka sig kreativt, ville spela och ville skriva. Tillsammans och tillsammans så skapade vi både texter och musik.

Det blev till slut en skiva.

I utställningen möter besökarna, genom filmer och skrivna texter, ett antal kvinnor som skapat. Vid en visning idag, uppträdde också Sara Thuresson och några av kvinnorna och framförde sina låtar. En av dem är Love Truvandi. För henne var Saras besök viktiga.

– Det gjorde min dag därinne när Sara kom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista