Märta Stenevi (MP) och Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)
Märta Stenevi (MP) och Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio
Malmö

S och MP: Skola och trygghet i fokus

4:08 min

Stora satsningar på skolområdet och billigare bussresor för pensionärer - det är några delar i budgeten som Malmös rödgröna styre la fram på fredagen.

– Framförallt vill man satsa inom tre områden; trygghet, kunskap och klimat, säger Anna Landelius, reporter på P4 Malmöhus som bevakar budgeten.

Till nästa år har kommunen ett överskott på en miljard att investera i en budget på totalt 23 miljarder kronor. De här pengarna kommer bland annat från vinster från fastighetsförsäljningar, högre skatteintäkter och statsbidrag.

Bland annat vill det rödgröna styret få ner drogmissbruket i staden.

– Vi vill att tullen flyttar sitt huvudkontor och stärker sitt arbete här där vi ser att de stora tillslagen är, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

– Samtidigt vill vi växla upp våra insatser i det förebyggande att skolorna har den senaste kompetensen, att man sprider goda exempel och metoder så att man kan förebygga att unga hamnar i drogmissbruk, fortsätter hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista