Helsingborg

Flera skadade efter olycka på E6:an

En man i 50-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter att tre lastbilar och två personbilar varit inblandade i en trafikolycka på E6 utanför Helsingborg. Olyckan orsakar fortsatt stora trafikproblem under kvällen.

– Det är en större trafikolycka och det är mycket att göra. Många som ska höras. Just nu håller man på att försöka lösa upp köbildningen, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen.

Även en man i 70-årsåldern vårdas för lindriga skador. Läget för de andra skadade är oklart, skriver Region Skåne på sin webbplats.

Olyckan inträffade strax efter klockan 15 i norrgående riktning i höjd med Fleninge och enligt Trafikverket kommer åtminstone det norrgående körfältet att vara stängt för trafik under en längre tid.

– Det kommer påverka framkomligheten under kvällen. Tyvärr finns det ingen prognos för tillfället, säger Mona Huovinen på Trafikverkets presstjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista