Polisbil och avspärrningsband
Polisen har spärrat av kring bilen, genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT
Hässleholm

Ännu en bilbrand i Hässleholm

1:30 min

En bil har brunnit på Gärdesvägen på onsdagskvällen. Liksom vid bilbränderna natten mot onsdag har branden föregåtts av en detonation.

Polisen larmades till Gärdesvägen vid 23.15-tiden, efter att folk hört en explosion vid en bilbrand där. 

Väl på plats kan polisen konstatera att bilen skadats av någon form av detonation och polisen har spärrat av kring bilen.

– Bilen har sådana skador att vi misstänker att något har detonerat och vi har därför rekvirerat nationella bombskyddet som har speciella kunskaper, säger Rickard Lundqvist, vid polisen region Syd, till P4 Kristianstad.

Under tisdagkvällen och natten mot onsdag fick polisen larm om bilar som satts i brand, på Bäckstigen respektive Fredentorpsgatan i Hässleholm, inom loppet av bara några timmar.

Då liksom under onsdagskvällen var det folk som ringde till polisen efter att ha hört kraftiga smällar.

Polisen sa med anledning av explosionerna på tisdagskvällen/natten mot onsdag att de gör kopplingar mellan bilsprängningarna och sommarens skottdrama i Hembygdsparken, då en man sköts i benet.

Men att de explosionerna och onsdagskvällens har något med varandra att göra är inget som Rickard Lundqvist vill uttala sig om än.

– Det är för tidigt att göra den slutsatsen, men naturligtvis är det något vi tittar på, om det finns ett samband, säger han.

Bilexplosionerna ska inte medfört några personskador och det fanns sent på onsdagskvällen ännu ingen gripen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista