En färgglad skapelse på konstbiennalen för barn.
1 av 3
En av skapelserna. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges radio
Ett annat konstverk med en papegoja.
2 av 3
Ett annat konstverk med en papegoja. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges radio
Ett tredje verk i grön färg från konstbiennalen.
3 av 3
Ett tredje verk i grön färg från konstbiennalen. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges radio
Ystad

Här står barnen för konsten

Reporter Madeleine-Fritsch Lärka är mitt i konsten
3:22 min

På Bästa biennalen får barn och unga vara med och skapa konstverken. Ystad står som värd men konsten skapas på en mängd olika platser i södra Sverige.

På 50 olika ställen skapas det, pratas det och tittas det på konst av olika slag. Ystad är värd i år, där står konstnären Jonas Liveröd för utställningen "Allting, Överallt, Alltid".

Men det är ingen traditionell konstutställning där man går runt och tittar utan här skapas samtidigt ny konst - av barn.

– Jag älskar att pyssla, speciellt med kläder, säger Erika Hedlund som håller på med en kruka till plastblommor av frigolit.

Hela familjer har kommit hit och skapat konst i flera timmar. Det finns bland annat lera i alla möjliga färger, tejp och bilder som barnen har att jobba med.

– Det är jätteviktigt att få chansen att möta konsten och känna sig trygg i konstrummet, säger Anna Norberg, konstpedagog på Ystads konstmuseum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".