Landskrona BoIS Gabriel Munck och Agim Sopi
Landskrona BoIS Gabriel Munck och Agim Sopi Foto: Gunnar Brink/Sveriges Radio
Fotboll

Tredje gången gillt – Landskrona BoIS är tillbaka

3:45 min

Landskrona BoIS är tillbaka. För det blev tredje gången gillt! Efter två missade chanser att säkra avancemanget till Superettan gick det vägen i säsongens sista match. Seger mot Karlskrona med 2-0. Och alla eventuella nervknutar löstes när Sadat Karim gjorde 1-0 redan efter 34 sekunder.

– Otroligt skönt. Att sitta bredvid på det här sättet skulle jag inte önska ens min värsta fiende, säger tränaren Agim Sopi som var avstängd efter att ha visats upp på läktaren i förra matchen mot Oddevold.

Sopi fick följa matchen från speakerbåset och han fick se sitt lag göra en gedigen laginsats. Efter Karims och  Edafe Egbedis mål efter en dryg halvtimma ägnade sig BoIS mest åt att bevaka ledningen och spela av matchen.

Därmed är en treårig sejour vi division 1 till ända och Landskrona är tillbaka i elitfotbollen. Och saken blir inte sämre av att man nästa säsong kan se fram emot två derbyn mot arvfienden Helsingborgs IF. Det var tolv år sen sist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista