Rögles tränare Anders Eldebrink
Rögles tränare Anders Eldebrink slutar i laget. Foto: Robert Granström/TT
Ishockey

Eldebrink slutar i Rögle

Anders Eldebrink slutar som huvudtränare i Rögle BK. Anders och Rögle har gemensamt kommit överens om att avsluta samarbetet med omedelbar verkan.

Anders Eldbrink säger själv i ett pressmeddelande från Rögle BK:

– Jag känner att vi inte fått den sportsliga utdelning som vi hoppats på. På grund av att resultaten uteblivit har det blivit en jobbig situation med allt för mycket fokus på min person. Jag tror detta är den bästa lösningen för båda parter, jag vill innerligt att det går bra för Rögle.

För bara en vecka sedan kom beskedet att Anders "Masken" Carlsson lämnar jobbet som sportchef i Rögle BK. Nu är det också huvudtränaren Anders Eldebrink att lämna ett lag i kris.

Anders Eldebrink tog över som huvudtränare i Rögle BK säsongen 2015/16 då klubben var nykomling. I år har laget haft en svår start med bara två segrar på ordinarie tid efter 15 matcher.

Rögles lag kommer från och med måndagens träning att tränas och ledas av Roger Hansson, Patrik Ross och målvaktstränare Magnus Wennström.

– Det är tre erfarna och kompetenta personer som är kvar och leder laget. Vi har nu nio dagar på oss till nästa match hemma mot Mora och vi skall använda den här tiden på bästa sätt för att komma väl förberedda och hungriga till omstarten, säger Marcus Thuresson i samma pressmeddelande från klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista