Mittfältaren Rasmus Alm och klubbchef Max Lundmark njuter av lördagens seger ännu och ser fram emot spel i herrfotbollens näst högsta serie Superettan nästa säsong.
Mittfältaren Rasmus Alm och klubbchef Max Lundmark njuter av lördagens seger ännu och ser fram emot spel i herrfotbollens näst högsta serie Superettan nästa säsong. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Fotboll

Äntligen tillbaka - Landskrona Bois till Superettan

"Varit nervöst hela tiden"
2:02 min

Igår blev det definitivt klart, när laget vann över Karlskrona. Efter tre år i division 1 är klivet upp efterlängtat, något som också firades med den äran i helgen.

En stor ledning för Landskrona Bois herrar i division 1-fotbollens serie vändes till en nagelbitar-rysare de sista omgångarna, när Mjällby vunnit match efter match och knaprat in på försprånget.

– Har varit nervöst hela tiden, säger en hes Max Lundmark, klubbchef i Landskorna Bois. Men när jag såg guldhattar och fans på plan, då förstod jag att det var klart.

Landskronalaget har haft flera chanser att säkra avancemang till Superettan. Mittfältaren Rasmus Alm har däremot beskådat de senaste matcherna från läktaren, på grund av skada.  

– Jag var ju med om att åka ut, så nu är det skönt att vara tillbaka i superettan. Idag börjar träningen inför nästa säsong, säger Rasmus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".