Anton Tinnerholm som lämnar MFF är hos P4 Malmöhus idag.
Anton Tinnerholm kan inte berätta mer än att han lämnar Sverige. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges radio
Malmö

MFF-stjärnan söker nya utmaningar utomlands

7:10 min

Efter 98 matcher och 3 SM-guld lämnar Anton Tinnerholm MFF för nya äventyr utomlands. Nu berättar han hur tiden i Malmö förändrat honom.

I fredags blev det klart att en av MFF:s stora supporterfavoriter, Anton Tinnerholm, lämnar laget. Det här blev hans tredje SM-guld med Malmö FF sedan flytten från Åtvidaberg 2014.

Det blev 98 allsvenska matcher, 24 Europamatcher, 15 cupmatcher och 3 SM-guld med Malmö FF för Anton Tinnerholm.

– Jag kände själv att det var dags för ett nytt äventyr, jag vill testa mig själv socialt och framförallt fotbollsmässigt. Jag känner att det inte finns någon bättre tid i karriären än nu, säger han och fortsätter:

– Efter en bra säsong och efter att ha gjort allt man kan göra i Sverige så kände jag att det är dags att prova på något nytt. Jag kände att jag ville utmana mig själv.

Det blir utomlands, men Tinnerholm kan inte säga vilken klubb det kan handla om.

– Det är inget som är hugget i sten men jag hoppas att det kommer lösa sig på ett bra sätt. Ingenting är klart än, säger han.

Vad har varit tuffast under de här åren?

– Det ligger en konstant press när du spelar i en sådan här klubb. Men samtidigt var jag en av dem som tryckte på att efter en seger så ska man känna glädje och inte lättnad.

Han fortsätter:

– Det är klart, att komma från Åtvidaberg som inte har så många supportrar om man jämför med Malmö, det blev en annan typ av press. Men jag älskar det, desto fler personer det är som bryr sig desto roligare är det att göra någonting bra.

Du lämnar jättemånga MFF-fans. Hur har responsen varit?

– Det har varit mycket kärlek. På sociala medier har det blivit väldigt mycket kärlek. Den känslan jag tar med mig härifrån är att nästan alla unnar mig där, tycker det är roligt för min skull.

Kommer du tillbaka till MFF?

– Det går omöjligt att säga, det är dumt att säga någonting nu, men jag har absolut inte stängt någon dörr, säger Anton Tinnerholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista