Alma Malmberg Piculell och Henry Holmberg, Internationella engelska skolan klass 5 B.
Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Vi i femman

Rekordmånga kan tävla i Vi i femman

Rekordmånga femteklassare har chans att vara med och tävla i "Vi i femman".

Intresset för att vara med i Sveriges Radios och SVT:s klassiska frågesporttävling verkar inte ha avtagit. Tävlingen firar 55 år den här säsongen och ungefär 75 procent av alla femteklassare brukar vara med och göra uttagningen.

Det är nästan 112 000 elever som går i femte klass i år, runt 5 000 fler än förra året. Det innebär att rekordmånga femteklassare kan vara med i uttagningen till "Vi i femman" nu på onsdag.

Rickard Olsson ställer de 25 frågorna i uttagningsprogrammet.
 
De flesta skolor har fått kuvert med inbjudan och blanketter för att kunna delta i tävlingen, men saknas de kan man beställa digitala blanketter för kopiering genom att skicka e-post till: viifemman@sverigesradio.se senast onsdag.

Uttagningsprogrammet sänds den 8 november på SVT:s Barnkanalen klockan 10.00 och på webben klockan 10.00-20.00.

I början av nästa år gör de 200 uttagna klasserna upp i radiotävlingar som sänds parallellt i Sveriges Radios 25 lokala P4-kanaler.

Starten för sändningarna är den 16 januari kl. 17.01 och fyra veckor senare står det klart vilka fyra lag som går vidare till finalerna i SVT:s Barnkanalen den 26-29 mars 2018.

Förra året vann Internationella engelska skolan, klass 5B P4 Malmöhus uttagningar.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".