Oskar Magnusson, Tobias Bäckström och Jonatan Svensson. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Oskar Magnusson, Tobias Bäckström och Jonatan Svensson. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Ishockey

Guldhjältarna från tv-pucken siktar framåt

3:42 min

Skåne tog hem guldet i tv-pucken för första gången på nästan 30 år. Många av spelarna kommer från Malmö Redhawks, vi är där för att höra hur det är så här dagen efter.

Skåne vann över Ångermanland med 5-4. Det var länge sedan sist, för 28 år sedan, 1989 vann det skånska laget senast. I laget fanns 11 spelare från Malmö Redhawks, nio från Rögle och en från Pantern. Vi träffade två av dem som båda spelar i Malmö.

– Det känns otroligt skönt, säger Oskar Magnusson, högerforward.

– Ja, man fick ju en del gratulationer från lärare och elever, säger Jonatan Svensson, högerback.

Vad siktar ni på nu då?

– Det är bara att fortsätta med träningen här i klubblaget och fortsätta kämpa och bli en bättre hockeyspelare, säger Jonatan Svensson.

Hur går det med skolan när man spelar mycket hockey?

– Det är kanske inte så kul men det går bra, säger Oskar Magnusson.

Tobias Bäckström är assisterande tränare för U-16-laget där många av spelarna som vann tv-pucken finns. Han är också Redhawks sportchef för barn och ungdom.

– Vi har ju en helt okej hockeytradition, även om Malmö kanske först och främst är en fotbollsstad men det vill vi gärna ändra, säger Tobias Bäckström.

Ser vi en ny generation hockeystjärnor här?

– Det är för tidigt att säga men det är många som har potential att bli duktiga hockeyspelare. Sedan är det fantastiskt få som lyckas gå hela vägen så att de kan försörja sig på idrotten, säger Tobias Bäckström.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista