Malmö FF är svenska mästare 2017. Zlatan Ibrahimovic delar ut Lennart Johanssons pokal till Malmö FF efter säsongens sista fotbollsmatch i allsvenskan, mellan Malmö FF och BK Häcken på Swedbank Stadion.  Foto: Emil Langvad / TT
Foto: Emil Langvad/TT
Fotboll

Zlatan: Jag är redo när jag är redo

Zlatan Ibrahimovic tränar fortsatt för att göra comeback i Manchester United efter sin korsbandsskada. Men när det blir vet han ännu inte.

– Vi får se. Jag kämpar varje dag och det har gått sex månader. Jag tränar varje dag, jag kämpar och jag sliter. När jag är redo är jag redo och jag snabbar mig inte på för någonting, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju på Malmö FF:s hemsida.

Ibrahimovic satt på hedersläktaren när Malmö FF firade klubbens 20:e SM-guld i helgen, och fick äran att räcka över Lennart Johanssons pokal till lagkaptenen Markus Rosenberg efter matchen.

– Jag fick ett samtal, att man skulle fira den 20:e trofén och de två stjärnorna. Så då tänkte jag "ni har inte två stjärnor, ni har tre stjärnor, och den tredje kan komma och fira med er."

Det var ingen tvekan.

– Jag har aldrig fått vinna SM-guld, men jag fick hålla i pokalen åtminstone. Det är det närmaste jag har kommit. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista