Tareq Taylor-vinnare i Kockarnas kamp 2017
Foto: TV4
Skåne

Tareq Taylor: Jag hade lite tur på min sida

4:39 min

I går var det final i Kockarnas Kamp på TV4, och idag kan Skåne känna sig extra stolt. Tareq Taylor tog hem hela kampen – efter att ha varit överlägsen genom hela säsongen.

I går kväll såg Tareq Taylor sig själv vinna Kockarnas kamp på TV4. Och även om han visste vad som komma skulle hade han fortfarande inte sett de andras reaktioner på maten.

– Jag satt i går och tittade på sändningen med hjärtat i halsgropen tillsammans med grannarna, säger Tareq Taylor och skrattar.

Han var inte helt beredd på hur mycket tävlingen skulle betyda för honom i slutänden.

– För mig har det betytt ganska mycket, kanske mer än vad jag hade räknat med att det skulle göra. Det här är en tävling som har integritet och anseende i branschen, så det har ganska stor betydelse som yrkesman eller -kvinna att man deltar och göra bra ifrån sig, säger Tareq Taylor.

Allvar från dag ett

Det här är första gången som Tareq Taylor tävlar i matlagning, och redan från start har han tagit tävlingen på största allvar. Han var också mer tävlingsinriktad än vad han visste,något han märkte under tävlingens gång.

– Men jag är väl en sådan person som alltid har tävlat med mig själv. Om man har ett berg med potatis framför sig står inte jag och tycker att det är jobbigt, utan jag försöker hitta ett sätt att försöka göra det så snabbt som möjligt, säger han.

"Hängde på sekunderna"

Under säsongen plockade Tareq Taylor hem medalj efter medalj i deltävlingarna. Men trots att hela hans bröst pryddes av medaljer i finalen tog han aldrig för givet att han skulle vinna tävlingen.

– Det hängde på sekunderna många gånger, och jag vill absolut inte skriva under på någon sorts överlägsenhet.

– Jag hade lite tur på min sida, och det gick bra. Men det var flera gånger som det inte hade behövt gå som det gjorde, fortsätter han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista