indängeskolan i Malmö fick hålla elever inomhus efter att en knivbeväpnad man synts till på skolområdet.
Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö

Knivman hotade på Malmöskola

Lindängeskolan i Malmö fick hålla elever inomhus efter att en knivbeväpnad man synts till på skolområdet.

Enligt rektorn Jaklina Stankic tryckte sig en maskerad man med svarta kläder och en kökskniv i handen mot en fönsterruta. Mannen ska ha setts till strax efter niotiden på morgonen och då larmade skolan polisen.

– Direkt på morgonen fick jag information om att polisen hade säkrat skolan och att det inte var någon fara. Jag fattade beslut om att hålla barnen inomhus på rasterna, säger Jaklina Stankic.

Höll eleverna inne

Enligt uppgifter till polisen stängdes skolan och eleverna ombads att åka hem, men enligt skolans rektor stängdes aldrig skolan.

– Vi hade våra raster inomhus, men skolan har varit öppen hela dagen och följt planerat schema.

Mannen ska enligt rektorn ha synts till vid två klassrum och ett kapprum utanför skolan. När polisen anlände var han inte längre kvar och en anmälan om olaga hot mot grupp och brott mot knivlagen har upprättats.

Jagade pojke

Det finns även en anmälan om olaga hot mot en tolvårig pojke, som mannen ska ha jagat.

– Signalementet stämmer överens mellan den knivbeväpnade mannen som såg vid skolan och den man som jagade pojken, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral till Kvällsposten.

Polisen har också varit på plats för att prata med elever och lärare.

– Polisen har varit här för att skapa en trygghetskänsla. Vissa elever har velat prata om det, och kuratorerna har tagit hand om dem. All personal har agerat bra och lugnt, säger Jaklina Stankic.

Det finns ännu ingen misstänkt för händelsen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista