Statsdirektör Palle Lundberg på sitt kontor
Statsdirektör Palle Lundberg hoppas på sin andra vinst. Foto: Marcus Älverbrandt/Sveriges Radio
Helsingborg

Helsingborg nominerad till Sveriges kvalitetskommun

0:36 min

Helsingborgs kommun har för andra året i rad blivit nominerad till Sveriges kvalitetskommun. I morgon koras vinnaren vid en mässa i Göteborg.

Till grund för nomineringen ligger Sveriges Kommuner och Landstings undersökning Kommunkompassen som mäter kvaliteten i kommunens arbete inom områden som service, ledarskap och arbetsgivarfrågor.

Och i år fick Helsingborg det bästa resultatet sedan mätningen startade 2003.

Men för att ta hem utmärkelsen krävs det inte bara att alla förutsättningar är på plats, utan också att de genererar ett gott resultat för invånarna.  

– Vi har jobbat väldigt mycket med att få ordning och reda i stadens strukturer. Men också med att skapa en anda i organisationen där man vågar pröva nya saker, säger Helsingborgs statsdirektör Palle Lundberg.

Palle Lundberg har varit med och vunnit priset en gång innan, men då för Botkyrka kommun. Helsingborg har däremot aldrig fått utmärkelsen.

– Det hade såklart betytt jättemycket. Vi har väldigt många stora utmaningar framför oss och då känns det tryggt att ha en organisation på plats som klarar av hantera dem.

I morgon kväll delas priset ut på Kvalitetsmässan i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista