20171104 IFK Kristianstad Olafur Gudmundsson
Olafur Gudmundsson avgjorde matchen i sista sekunden. Foto: Andreas Hillergren
Handbollsligan

HK Malmö föll på övertid

2:19 min

IFK Kristianstad besegrade HK Malmö med 30-29. Men den segern satt verkligen hårt inne.

Matchen avgjordes på ett stillastående frikast av Olafur Gudmundsson när matchklockan stod på 60 minuter och därmed lever sviten som nu är uppe i 53 raka vinster på hemmaplan.

Googlar man dramatik får man med säkerhet träff på ”IFK Kristianstad mot HK Malmö” för vilken match det här blev - och vilket slut.

Olafur Gudmundsson ställde sig mot Malmös uppställda försvar för att skjuta matchens sista skott, och som han sköt. Vek sig lite åt sidan och sköt rakt genom muren och sylvasst upp i krysset bakom en sprattlande Dan Beutler. Därmed vann IFK matchen och 4700 på läktarna sjöng, ojojoj unisont.

Det är så härligt att matchen är slut men att man ändå lyckas få in en boll till att vinna matchen. Det måste vara något med hallen.

Det var en riktigt bra match, högt tempo och ett skytte som höll hög klass - från båda lagen. IFK började bäst men Malmö gick välförtjänt till pausvila med två bollar upp, 15-13.

Den andra halvleken böljade fram och tillbaka innan IFK fick ordning på grejorna och såg ut att fixa det med 10 minuter kvar och tre bollar upp. Men Malmö visade än en gång att man är ett riktigt krigarlag och med minuten trettio sekunder kvar sätter Fredrik Petersen sin straff till 29-28 och matchen levde.

Då tar Helge Freiman ett beslut som Malmö läser och lyckas erövra bollen och vips så sätter Jim Andersson kvitteringen till 29-29. Tio sekunder kvar och IFK vrålstörtar mot Malmös mål men blir nedrivna och får frikast när visslan går. Resten vet ni. 

Adam Lönn var besviken men ändå ganska samlad efter matchen

– Det är en gång på 50 som ett sådant skott går in och givetvis är det tråkigt. Men, jag tycker ändå vi gör en bra match. Vi gör som vi sa innan och håller ner de tekniska felen. Vi hade gärna haft med oss poäng härifrån men nu blev det inte så.
 

MATCHFAKTA

IFK Kristianstad-HK Malmö 30-29 (13-15)

Mål IFK: Albin Lagergren 7, Philip Henningsson 6, Olafur Gudmundsson 6, Viktor Hallén 4, Mario Lipovac 2, Helge Freiman 2, Tim Sörensen 2, Arnar Freyr Arnarsson 1

Mål HKM: Anton Blickhammar 6, Jim Andersson 5, Fredrik Petersen 5, Linus Persson 5, Binal Aziz 4, Adam Lönn 3, Mattias Kvick 1

Publik: 4 707

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista